Over mij

Ik ben Monique Janssen, 49 jaar, geboren en getogen in de Achterhoek.

Inmiddels woon ik alweer 13 jaar met veel plezier met mijn lief in Amersfoort. Ik heb drie bonuskinderen en hou van het ontdekken van de wereld dichtbij en ver weg. Ik heb een passie voor Afrika, voor kunst en ik hou van lekker eten!

Net als iedereen heb ik mijn eigen persoonlijke verhaal. Heb ik een weg afgelegd voordat ik mijn hart durfde te volgen en ben gaan doen wat ik het liefste doe. Ik heb een zoektocht gemaakt naar wie ik ben. Wat mijn krachtbronnen zijn en waar ik echt blij van word: mensen begeleiden naar een fijner leven.

Ik was 28 jaar en kreeg direct na mijn scheiding kanker, waarna een lang traject van chemo en bestraling volgde. Alles werd ineens anders en nooit meer hetzelfde. Mijn grootste verandering is dat ik in de loop van de tijd beter mijn hart ben gaan volgen. Veel meer dan voorheen leef ik nu vanuit mijn hart. En jee, dat is lekker!! 

De grootste handrem in mijn leven ben ikzelf”

 

Monique Janssen

TA therapeut

Ik heb beleefd hoe kostbaar mijn leven is. En ook ben ik mij na deze life events gaan afvragen: wat vind ik waardevol genoeg om mijn tijd aan te besteden? Wat wil en ga ik doen met mijn leven?

Deze vraag in de praktijk brengen was nog een heel proces voor mij.

Ik heb ervaren hoe sterk de invloed van ingesleten patronen is. Hoe ervaringen uit mijn prille jeugd doorwerken in het latere leven en in wie ik nu ben. Door de stress werd mijn  overlevingsmechanisme sterker. Door eens goed naar mezelf te kijken, kon ik stappen maken in mijn persoonlijke ontwikkeling en kon ik breken met die vaste patronen. Hierdoor kreeg ik grip op mijn overlevingsstrategie en meer regie over mijn eigen leven.

Tijdens mijn werk  als loopbaanbegeleider volgde ik een coachopleiding en direct daarna een opleiding tot psychotherapeut vanuit de Transactionele Analyse. Door mijn opleidingen heb ik geleerd om theorie en praktijk te combineren en te vertrouwen op de balans die hart en hoofd te bieden hebben.  Beetje bij beetje de handrem loslaten en steeds meer vanuit mijn eigen krachtbronnen gewoon dóen. Ik ben nog elke dag blij dat ik voor deze weg gekozen heb.

Door mijn persoonlijke levenservaring, mijn opleidingen en mijn werkervaring als coach in een ziekenhuis, kan ik jou helpen om de vraagstukken in jouw leven op te pakken. Die kunnen overal over gaan, over je werk of over je persoonlijke leven met alles wat daarbij hoort.

Naast mijn hbo-opleiding heb ik de volgende opleidingen gevolgd gericht op het begeleiden van mensen:

  • Post-hbo, Loopbaanbegeleiding Hogeschool Saxion
  • Coaching & Counseling Transactionele Analyse, 2 jaar
  • Psychotherapie Transactionele Analyse, 3-jarige opleiding
  • Embodied Coaching
  • TA en Hechting
  • Supervisie