Begeleiding

“Hoe dichter je bij de kern van jezelf komt, hoe groter je wordt.”

Het gaat om jóuw verhaal

Ik help je graag om op zoek te gaan naar jouw krachtbronnen. Om jouw stap van overleven naar leven te zetten, waardoor je steviger in het nu komt te staan. Meer voldoening te vinden in je dagelijkse leven en je werk. Meer licht, ruimte, vertrouwen, verbinding en plezier te ervaren. Leven zonder handrem. Dat gun ik iedereen.

Hoe wil je leven? Welke waarden zijn belangrijk? Leef je naar die waarden? Hoe neem je ruimte in je eigen leven, heb jij nog de regie? 

Ik kan je helpen deze thema’s naar jouw persoonlijke leven te vertalen.

Vaak accepteren we bijvoorbeeld in ons werk liever een bepaalde hectiek dan dat we in beweging komen, niet zelden met lichamelijke klachten tot gevolg. Wij zijn dan de beslommeringen van de dag aan het overleven in plaats van dat we het beleven. 

Als therapeutisch coach werk ik met wat jij vroeger hebt meegemaakt, bewust of onbewust.

In je kindertijd krijg je allerlei uitgesproken en onuitgesproken boodschappen mee. Zonder dat je het merkt, worden die boodschappen jouw overtuiging en gaan ze de basis vormen van ons voelen, denken en doen. Ooit was dat zinvol en heeft dat jou geholpen om overeind te blijven in het leven. Het is een overlevingsmechanisme en ook een kwaliteit. Maar het kan ook een keerzijde hebben, zodat je er op termijn last van gaat krijgen. Zorgen is bijvoorbeeld een kwaliteit, maar niet als het ten koste gaat van jezelf. 

Ik geloof, en zie steeds weer, dat belangrijke existentiële thema’s, zoals leven, vrijheid, van waarde zijn, en gezien worden van grote invloed zijn op ons dagelijks leven, op ons doen en op ons voelen. En dat daar ook de sleutel voor verandering ligt. Het gaat erom dat je leert los te komen van de moeilijkheden die je hebt meegenomen uit je jeugd, en de mooie dingen juist mee te nemen en door te geven. 

Samen gaan we kijken hoe jij dat in jouw leven kunt inpassen. We doen dat op basis van autonomie en gelijkwaardigheid. In mijn rol begeleid ik het proces. Ik stel de juiste vragen, jij hebt de antwoorden. De sleutel ligt in jezelf, je hoeft hem alleen nog maar te vinden. Wees niet bang, je hoeft niet wezenlijk te veranderen om meer in vrijheid te leven. En we hoeven echt niet helemaal terug te gaan naar je jeugd(trauma), we pakken het vaak in het hier en nu op. Liefdevol, met twee benen op de grond en in alle veiligheid.

Je mag van mij een veilige, eerlijke en deskundige begeleiding verwachten. Jouw persoonlijke vraag en jouw persoonlijke verhalen staan centraal. Ze vormen de belangrijkste basis voor de gesprekken en voor de antwoorden die je gaat vinden. 

camper

Ik werk vanuit de Transactionele Analyse (TA). Dit is een praktische theorie over gedrag, communicatie en verandering.

De uitgangspunten van TA zijn:

  • Ik ben oké/Jij bent oké.
  • Je hebt het vermogen om te denken.
  • Je kan veranderen.

De TA-modellen die ik hanteer vind ik zeer waardevol. Het is een combinatie van snel inzichtelijk krijgen waar het écht om gaat en tegelijkertijd diepgang aanbrengen; verdieping tot de kern.

Mijn intuïtie en ervaring maken dat ik snel tot de kern van een probleem kom. Ik ben bevlogen en doe dit werk met passie. Ik vind professionaliteit belangrijk. Daarom volg ik ieder jaar opleidingen en volg ik supervisie.

We doen ervaringsgerichte oefeningen. Dat is een sterk instrument om te voelen en te bekrachtigen wat je hoofd vaak weet. Je lijf heeft vaak de antwoorden, waarvoor jij niet de woorden kan vinden. Daarnaast geef ik opdrachten mee die aansluiten bij jouw interessegebieden en problematiek.

  • Heb je een vraag over je loopbaan?
  • Krijg je in een functioneringsgesprek steeds dezelfde opmerkingen en wil je iets veranderen, maar weet je niet hoe?
  • Heb je het gevoel dat je niet de rust kan vinden, terwijl je al zoveel hebt gedaan?
  • Kun je niet meer echt genieten?
  • Ben je toe aan een volgende stap in je leven, maar welke?
  • Wil je na een ingrijpende gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een ziekte of een scheiding de draad weer oppakken?

We gaan samen op zoek naar het antwoord.

Ik ben aangesloten bij de NVTA. Hierdoor ben ik verbonden aan de ethische code van de NVTA.

Wat het kost?
Dat hangt er helemaal vanaf.

Ieder traject is op maat, jouw hulpvraag en jouw verhaal. Soms zijn we na een paar sessies waar we willen zijn en soms heeft het meer tijd nodig. 

Het eerste (oriënterende) gesprek duurt ongeveer een halfuur en is gratis. 

Voor een gesprek van een uur hanteer ik een tarief van € 75,- per uur.

Ik vind het belangrijk om de ruimte en tijd te hebben en plan daarom ook graag gesprekken in van 1,5 uur, hiervoor reken ik € 100,-.